Az igényelhető cégdokumentumok

Az igényelhető cégdokumentumokCégvezetés, ügyintézés során számos különböző dokumentumra lesz szükségünk, attól függően, hogy milyen ügyeket intézünk éppen.

Cégkivonat

A legkeresettebb céges dokumentum a cégkivonat, a vállalkozás hatályos, cégjegyzékben szereplő adatait tartalmazza. Több különböző cégkivonat közül választhatunk, a hiteles, közhiteles (magasabb hitelesítési fok), e-hiteles (elektronikus felhasználás), Apostille (külföldi felhasználás) cégkivonatok között mindenki megtalálhatja, amire szüksége van.

Cégmásolat

A cégmásolat a cég teljes történetéről információkat nyújt, nem csak a hatályos adatokat tartalmazza, hanem azokat is, melyek már törölve lettek a cégjegyzékből. Szintén igényelhető belőle hiteles változat, amely ügyintézésre alkalmas.

Mérleg

A céges mérleg az adott időpillanatban bemutatja a vállalkozás vagyonának összetételét, és ezek finanszírozási forrását. Mérlegből is igényelhető hiteles, közhiteles változat is, azonban a mérleg mindig egy év adatait tartalmazza. A mérleg az egyik legfontosabb céginformációs forrás a piacelemzés, konkurenciaelemzés, konkurenciafigyelés során.

Társasági szerződés, alapító okirat

A társasági szerződés hosszú távon keresztül meghatározza a tagok egymáshoz való viszonyát. Tartalmazza a társaság cégnevét, székhelyét, tagjait, a gazdasági társaság tevékenységi körét, a jegyzett tőkét, a vezető tisztségviselők nevét, lakhelyét, valamint meghatározott időre történő alapítás esetén a társaság időtartamát is.