Hogyan találj üzleti tanácsadót kisvállalkozásként?

Hogyan találj üzleti tanácsadót kisvállalkozásként?Előtt-utóbb rengeteg vállalkozás életében eljön az az időszak, amikor segítségre van szükség a szintlépéshez. Ilyen esetben az egyik megoldást az üzleti tanácsadó megbízása jelenti.

Az üzleti tanácsadók először is megismerik vállalkozásod működését, alapjait, felmérik a teljesítményt, és az így kapott adatok segítségével tanácsokat adnak ahhoz, hogy céged fejlődni tudjon. Nem egyszerű azonban üzleti tanácsadót fogadni, különösen kis cégek esetén, mivel a kisebb cégek nem engedhetik meg maguknak, hogy nem megtérülő szolgáltatásra költsenek. Bemutatjuk, hogy mit vegyél figyelembe, ha üzleti tanácsadót keresel.

Referenciák, képesítések, tapasztalat

Az egyik legjobb megoldás a tanácsadók közötti választáshoz, ha megnézed, hogy korábban milyen cégekkel dolgoztak együtt. Ha valaki nem rendelkezik referenciákkal, akkor nem árt óvatosnak lenni. A referenciák mellett a megszerzett képesítéseket is érdemes átnézni, valamint azt is, hogy mekkora tapasztalattal rendelkezik. Ezek alapján már fel lehet állítani egy rangsort a lehetséges jelöltek között.

A szolgáltatás ára

Általában a sikeres, ismert üzleti tanácsadók sokkal drágábban dolgoznak, mint a kevésbé népszerű cégek. Amennyiben kisvállalkozással rendelkezel, valószínűleg nem a legnépszerűbb üzleti tanácsadóra lesz szükséged, hanem elég egy olyan, aki olcsóbban dolgozik.

A szerződés

Lehetőleg olyan tanácsadóval köss szerződést, aki a szerződésben vállalja a konkrét eredményeket, amiket el fog érni.