Nagyon fontos a klíma rendszeres tisztítása

Nagyon fontos a klíma rendszeres tisztításaSokan abba a hibába esnek, hogy amikor beszereltetnek egy klíma készüléket maguknak, akkor utána évekig nem foglalkoznak vele, hanem csak használják. Ahhoz azonban, hogy hosszú időn keresztül problémamentesen lehessen használni a klímát, rendszeres klíma tisztításra, mosásra van szükség.

A következő hiba, amibe sokan beleesnek, hogy saját maguk próbálják meg tisztítani a klímát, hogy megspórolják azt a pár ezer forintot, amit egy szakembernek fizetni kell a munkáért. Ez is csak egy fokkal jobb azonban annál, ha egyáltalán nincs tisztítva a készülék. A házi klíma tisztítás általában felületes munkát jelent csak, nem lesz olyan jó az eredménye, mint a szakemberek általi klíma tisztításnak.

A klíma mosást legalább évente egyszer érdemes elvégeztetni. A művelet során a teljes beltéri egységet átmossák, ipari tisztítószerekkel. Ezek a tisztítószerek a szennyeződéseket eltávolítják, de a készüléket nem károsítják. A tisztítás nem felületes, hanem a klíma belseje teljesen átmosásra kerül. Ez azt jelenti, hogy baktériumokat, gombákat teljesen eltávolítják, így nem kell büdösödéstől, a benti levegő klíma miatti szennyeződésétől tartani a tisztítást követően. Ezt a teljes tisztítást úgy végzik, hogy egy zsákot húznak a szakemberek a beltéri egységre, és átmossák a berendezést. Látszik, hogy már maga a módszer is sokkal komolyabb, mint pl. a klímatisztító spray-vel történő otthoni tisztítás, és így az eredmény is sokkal jobb lesz.