Mikorra időzítsük a klíma telepítést?

Mikorra időzítsük a klíma telepítést?Ahogy egyre melegebbek a nyarak, úgy tervezik egyre többen a klíma vásárlást. Nem mindegy azonban, hogy mikorra időzítjük a klíma telepítést, nézzük meg a lehetőségeket.

Legtöbben természetesen a nyár közepén akarnak klímát szereltetni, mert ekkor van szükség rá. Ilyenkor viszont nagyon nehéz időpontot kapni, és ha sikerül is, gyakran akkor is csak hetekkel későbbre. Ha azonnal szükség van rá, akkor két dolgot lehet tenni: reménykedni, hogy felszabadul egy időpont és pont nekünk adják, vagy prémiumot fizetni a gyors telepítésért. Mondani sem kell, egyik sem ideális megoldás.

Ha előre gondolkodunk, akkor a klíma telepítést a hidegebb időszakra időzítjük. Tavasszal már elég sok munkájuk szokott lenni a szerelőknek, de általában május végéig viszonylag hamar tudnak jönni a szakemberek a vásárlást követően. Hasonló a helyzet a nyári szezont követően is, általában szeptember végéig szoktak betáblázva lenni a szerelők, utána fogy a munka. Ha ki tudjuk húzni a nyarat klíma nélkül, utána könnyebb dolgunk lesz.

A nyári főszezonon kívül nagyon könnyű akciókat, kedvezményeket kifogni. Mivel ilyenkor kevesebb a munka, így a kereskedők gyakran kínálnak olcsóbban készülékeket, vagy készülék plusz beszerelés kombinációkat. Ez gyakran több tízezer forintnyi spórolást szokott jelenteni. Arról nem is beszélve, hogy mivel ilyenkor nem futószalagon végzik a telepítéseket a szakemberek, így jobban ügyelnek az igényes munkára.