Pulóver választási tippek

Pulóver választási tippekHa téli öltözködésről van szó, akkor nemtől függetlenül a pulóver az egyik legnépszerűbb ruhadarab. Divatos ruháról van szó, amely a hideg ellen is megfelelő védelmet nyújt. Ügyelni kell azonban a megfelelő pulóver kiválasztására. Az alábbiakat érdemes figyelembe venni.

A pulóver anyagát tekintve érdemes a természetes anyagokat előnyben részesíteni. Ilyenek pl. a pamut, vagy ha kicsit több pénzt szánunk a vásárlásra, akkor a gyapjú. A természetes anyagok több szempontból is jó választásnak bizonyulnak. Az egyik a kényelem. A szintetikus anyagok közül a legnépszerűbb a műszálas pulóver, ami egészen addig jó lehet, amíg nem izzadunk egy kicsit, mert akkor nagyon gyorsan nagyon kényelmetlenné válhat. Szintén a természetes anyagok mellett szól, hogy tartósabbak, jobban bírják a használatot.

Az anyag mellett a megfelelő méret is nagyon fontos, mind a divat, mind a kényelem szempontjából. Gyakori probléma, hogy egy számmal nagyobb pulóvert választunk, mert úgyis kell alá húzni pl. egy pólót, és viseléskor derül ki, hogy nem áll jól és nem kényelmes.

A divatot nem csak olyan szempontból érdemes figyelembe venni, hogy jól áll-e a pulóver, hanem arra is ügyelni kell, hogy személy szerint tetszik-e. Lehet egy pulóver divatos, a méretet is megválaszthatjuk tökéletesen, de ha nem tetszik a pulóver, akkor nem fogjuk szívesen viselni. A pulóver stílusa is fontos. Általában a kerek nyakú vagy a V-nyakú pulóvert kedvelik legtöbben, a garbókat azonban sokan nem szeretik viselni.