A parapet klíma és alkalmazása

A parapet klíma és alkalmazásaHa klímáról van szó, akkor általában a falra szerelhető klíma az, ami először az emberek eszébe jut. Vannak azonban további kialakítások is, melyek népszerűek és előnyösek. Az egyik ilyen a parapet klíma.

A hagyományos split klímához hasonlóan a parapet klíma is egy beltéri és egy kültéri egységgel rendelkezik. A kültéri egysége pontosan ugyanolyan, mint a hagyományos split klímák kültéri egysége, a különbséget benn kell keresni.

A parapet klímákat elsősorban a padlón szokták elhelyezni, de kialakításának köszönhetően a mennyezeten történő elhelyezésre is alkalmasak. A padlóra elhelyezett parapet klímák alulról szívják be a meleg levegőt, a lehűtött levegőt pedig vagy felfelé, vagy oldalra fújják ki. Az elhelyezkedésük miatt telepítésük általában jóval egyszerűbb, mint a fali klímák beszerelése, nem kell a falra felrögzíteni őket, és a csövezés is gyakran jóval egyszerűbben, gyorsabban megvan.

A parapet klímák irodák, üzletek, éttermek kedvelt klíma típusai, könnyen elhelyezhetők, nagy teljesítményűek, és általában esztétikus kivitelben készülnek.

További előnyeit is élvezhetjük a parapet klímáknak, a fűtésre alkalmas készülékeket akár radiátorként is lehet használni. Említettük feljebb, hogy a parapet klímák gyakran esztétikus kivitelben készülnek, pont azért, mert szem előtt vannak. Emiatt radiátorként is megállják a helyüket.