A gyantázás menete

A gyantázás meneteA különböző szőrtelenítési megoldások közül nagyon sokan vannak, akik a gyantázást választják, ugyanis viszonylag hosszan tartó megoldást nyújt megfizethető árakon. A gyantázás azonban kellemetlen élmény lehet, ha nem jól csinálják. Mutatjuk a folyamat lépéseit, menetét.

Az első lépés a bőr előkészítése. A bőrt meg kell tisztítani, ezt általában

Következhet a gyanta előkészítése. Nagyon fontos lépésről van szó, ugyanis a nem megfelelően előkészített gyanta használata nagyon fájdalmas lehet. A gyantát fel kell melegíteni, ez biztosítja, hogy a gyanta könnyen felvihető legyen, és használat után ne maradjon belőle sok a bőrön. A bőrön maradt gyanta eltávolítása, különösen érzékeny bőr esetén, nagyon kellemetlen tud lenni.

Az előkészítést követően fel kell vinni a gyantát a bőre. Felvinni a szőr növekedési irányával megegyezően szokták a gyantát, lehúzni pedig fordítva, a szőr növekedési irányával ellentétesen. Ehhez a kellékeket a legtöbb gyanta kereskedőnél meg lehet szerencsére vásárolni.

A gyanta lehúzását érdemes egy hirtelen mozdulattal csinálni, bármennyire is fájdalmasnak tűnik így, biztos lehetsz benne, hogy a lassú gyanta lehúzás sokkal fájdalmasabb érzés. A gyantázás során a szőröket gyökerestől távolítjuk el, emiatt az érzékenyebb területeken körültekintően kell eljárni.

A gyantázást követően a bőr ápolására kell figyelni, amihez olajat érdemes használni, a megmaradt gyanta eltávolításához. Ezt követően pedig gyantázás utáni krémmel lehet a bőrt ápolni.