A türkiz szín a lakberendezésben

A türkiz szín a lakberendezésbenHa a megszokott, szolid színek helyett valami vagányabbra vágysz, akkor az egyik legjobb megoldás a türkiz szín. Körültekintően kell eljárni türkiz színek, különösen türkiz tapéta vagy festés esetén, azonban egy kis odafigyeléssel egyedi, lélegzetelállító hatást lehet elérni.

Türkiz színű falak esetén a falak színéhez lehet igazítani a berendezések színét is. Gyakori megoldás, hogy hasonló türkiz árnyalatú bútorokat használnak a helyiségekben, aminek köszönhetően egységes kinézet alakítható ki. Másik megoldás, hogy a türkiz színű falak mellé még élénkebb berendezési tárgyakat alkalmaznak. A kontrasztnak köszönhetően komoly, egyedi stílus alakítható így ki.

Nem csak falakon használható a türköz szín, hanem lakberendezési tárgyak színeként is kiváló. Gyakran társítják világos színű, vagy akár fehér falakhoz, hogy a hangsúly ne a falakon, hanem a berendezéseken legyen. Szintén kiváló megoldás a türkiz függönyök, terítők alkalmazása. Ezeket a megoldásokat lehet alkalmazni akkor, amikor még csak ismerkedsz a türkiz színnel, de nem akarod azonnal türkizre festetni a helyiségek falait. A bútorokat, berendezéseket, eszközöket könnyen el lehet távolítani, ha mégsem nyeri el tetszésed a szín.

A falak és a berendezési tárgyak közötti elköteleződés a türkiz színű nyílászárók alkalmazása.