Vezetékek összekötése sorkapoccsal

Vezetékek összekötése sorkapoccsalA villanyszerelésben az egyik gyakori problémaforrás a vezetékek nem megfelelő összekötése. Emiatt a vezetékek összekötésére a villanyszerelők különféle technikákat alkalmaznak. Ez egyik legnépszerűbb megoldás a WAGO sorkapcsok, vezeték összekötők használata.

A WAGO sorkapcsok ránézésre kis színes műanyagnak tűnnek, a feladatuk azonban ennél sokkal fontosabb, gyorsan, egyszerűen lehet velük megoldani a vezetékek összekötését anélkül, hogy csavarozni kellene hozzá.

A WAGO minden vezetékhez gyárt megfelelő összekötőt, így felhasználásról függetlenül megtalálhatjuk a megfelelő sorkapcsot náluk. Ahogy feljebb is írtuk, a sorkapcsok kis műagyag eszközök, így nagyon kis helyet foglalnak csak el. Ez különösen előnyös, ugyanis a dobozokba, szekrényekbe bele fognak férni, legyen szó bármennyi vezetékről.

A sorkapcsok használata megkönnyíti a dobozok, szekrények elrendezését is, ugyanis első ránézésre látni lehet, hogy mi mivel van összekötve, mi honnan jön, ugyanis nem lesznek a vezeték végek szigetelőszalaggal lezárva.

A legnépszerűbb WAGO termékek a 2,5-es vezetékekhez készülnek, ugyanis ilyeneket használnak általában a villanyszerelési munkák során. Mindegyik sorkapocs szerszám nélküli, másodpercek alatti szerelést, összekötést tesz lehetővé.

További előnye ezeknek az összekötőknek, hogy ha már nincs rájuk szükség az adott helyen, akkor szétszerelhető az összekötés, és a sorkapocs máshol újra felhasználható.