A személyi edző tanfolyam részei

A személyi edző tanfolyam részeiA különböző edzőtanfolyamok egyre népszerűbben az emberek körében, köszönhetően annak, hogy jól el lehet velük helyezkedni a munkaerőpiacon. Mivel egyre többen figyelnek oda az egészséges életmódra, a rendszeres mozgásra, így egyre több edzőre van szükség. Ennek köszönhető a személyi edző képzések népszerűségének megnövekedése többek között. Lássuk, mit is oktatnak egy ilyen tanfolyamok, milyen tudással lehet gazdagodni egy személyi edző képzés elvégzésével.

A személyi edzői tanfolyamok fő feladata, hogy segítséget nyújtsanak az edzőknek az egyéni edzéstervek elkészítéséhez, az egészséges táplálkozás és az edzések összehangolásához, az edzések vezényléséhez. A személyi edző tanfolyam tehát több részre is bontható, melyek közül a fő részek a testformálás és a táplálkozás.

A testformálás rész magát az edzéseket jelenti. Ennek keretein belül a képzésen résztvevők megtanulhatják a testalkati tipológiákat, az ügyfelek erőállapotának, testalkatának felméréséhez szükséges ismereteket. Ezek szükségesek ahhoz, hogy mindenkinek személyre szabott, egyéni edzéstervet tudjanak elkészíteni. További ismerek a bemelegítő gyakorlatok és a testépítő gyakorlatok hatása, helyes végzése. Ezek megtanulására szintén szükség van a helyes, szabályos, hatékony gyakorlatok elvégzése miatt.

A táplálkozási ismeretek az egészséges életmód alapelveiről, az étrend-kiegészítőkről, a testalkat felismeréséről, a sporttáplálkozástól, a testsúlycsökkentésről és az izomnövelésről szólnak elsősorban.