Megéri a lézeres szemkezelés?

Megéri a lézeres szemkezelés?A lézeres látásjavítás keretein belül egyre több különböző kezelés közül választhatunk, aminek köszönhetően egyre többen választják a lézeres szemkezelést a szemüvegek, kontaktlencsék helyett. A legnagyobb problémát azonban általában még mindig a lézeres szemműtétek ára, költsége szokta jelenti. Bejegyzésünkben azt fogjuk megvizsgálni, hogy megéri-e a lézeres látásjavítást választani.

A lézeres szemműtétek ára szemenként jóval a százezres határ felett található, az egylézeres, személyre szabott PRK kezelésért kb. 140.000 Ft-ot kell fizetni, szemenként. Ez az ár egy összegben soknak tűnhet, de érdemes figyelembe venni azt is, hogy a páciens mennyit költ évente kontaktlencsére, szemüvegre, látásvizsgálatokra. Gyakran néhány év alatt összejön egy látásjavító kezelés ára ezekből a kiadásokból, és a kellemetlenségeket is el lehet felejteni, amivel eszek az eszközök járnak. A legtöbb klinika ráadásul biztosít részletfizetési lehetőséget, így nem is kell előre összegyűjteni a kezelés árát.

Az egyénre szabott PRK a legolcsóbb kezelés, de találhatunk lézeres szemműtétet 300.000 Ft/szem áron is. Az ilyen kezelések nem csak árban emelkednek ki a mezőnyből, hanem jóval többet is nyújtanak a páciensek számára. A FEMTO és a VISUMAX kezelésekről van szó, mely elvégzéséhez két új generációs lézerre van szükség, amely több mint dupla annyi kiadást jelent a klinikák számára. A kétlézeres kezelések kényelmesebbek, gyorsabbak, mint a PRK szemműtét, és jelentősen rövidebb felépülési idővel is járnak.