Mire figyeljünk lézeres látásjavítás előtt?

Mire figyeljünk lézeres látásjavítás előtt?Amíg régen szinte csak a szemüveg és a kontaktlencse állt rendelkezésünkre, ha látásunkon szerettünk volna javítani, addig ma már egyre nagyobb teret kap a lézeres látásjavítás is, mint alternatíva. Ha lézeres szemműtéten gondolkodunk, akkor érdemes a kezelés előtt utánajárni minden apró részletnek, pl. a http://www.lezeres-szemmutet-ar.hu weboldal segítségével. Lássuk, mire kell szerintük figyelni.

Az első feladatunk a kezelés kiválasztása lesz. Általában 4 különböző kezelés közül választhatunk: PRK, LASIK, FEMTO, VISUMAX. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, kivéve a LASIK eljárást, ugyanis azt sok klinika egyáltalán nem végzi, mivel komoly szövődményekkel járhat. A másik 3 kezelés egyformán biztonságos, különbség általában a kényelemben és a gyógyulási időben van köztük.

Arra is érdemes figyelni, hogy olyan klinikán végeztessük a kezelésünket, ahol a legkorszerűbb lézerekkel rendelkeznek. Ha erre nem figyelünk, akkor könnyen úgy járhatunk, hogy minimális spórolásért cserébe idejétmúlt lézerrel műtik meg szemünket. Gyakorlatban ez általában a nagy forgalmú fővárosi klinikák preferálását jelenti.

Nem árt szem előtt tartanunk azt sem, hogy olyan orvosokkal végeztessük a kezelésünket, akik a beteget érdekeit tartják szem előtt. Erre akkor van jó esélyünk, ha olyan klinikát választunk, ahol a tulajdonosi kör és az orvosi kör nem egyezik meg, ugyanis a két csoport céljai gyakran ellentétesek egymással.