A minőségi kézműves csokoládék előnyei

A minőségi kézműves csokoládék előnyeiA csokoládéfogyasztás több ezer éve népszerű az emberek körében. Manapság azonban már rendkívül széles választási lehetőségeink vannak, ha csokit szeretnénk fogyasztani. Nem csak a szupermarketek kínálatából válogathatunk ma már, hanem pl. kézműves csokoládé webáruházakból is beszerezhetjük kedvenc édességünket, amely valószínűleg egészségesebb is lesz, mint az átlagos csokik.

Tápanyagtartalom

Az étcsokik magas tápanyagtartalommal rendelkeznek. Ilyenek pl. a vas, magnézium, mangán, cink, réz. Emellett olyan összetevőkkel is rendelkezik a csoki, mint a koffein és a theobromin, azonban olyan nagy mennyiségben nem találhatók meg ezek a csokoládéban, hogy pl. a kávét helyettesíteni lehessen velük. Ennek ellenére élénkítésre tökéletesen alkalmasak.

Magas antioxidáns tartalom

Az antioxidánsok szervezetünk egyik létfontosságú alkotóelemei. Feladatuk, hogy a szervezet lebontó folyamatai során felszabaduló, keletkező szabadgyököket lekössék. Ezek a szabadgyökök károsak szervezetünkre, ha több keletkezik, mint amennyit a szervezet hatástalanítani tud, akkor gyengül a szervezet védekező képessége, ami hatással lehet daganatos megbetegedések előfordulására, érelmeszesedésre.

Véd a napsugárzás ellen

Az étcsokoládéban található flavonolok erősítik a bőrt, javítják a hidratációját és a véráramlást, aminek hatására a bőr ellenállóbb lesz a nap káros sugarainak. Természetesen nem lehet helyettesíteni a fényvédő krémeket csokoládé fogyasztással, azonban a mindennapok során erősödik a bőr napsugárzás elleni védelme.