Szabadon álló vagy beépített fürdőkád?

Szabadon álló vagy beépített fürdőkád?Amíg korábban fürdőszoba építésnél, felújításnál a beépített fürdőkádak domináltak, addig ma már egyre többen választják a szabadon álló kádakat. Hasonlítsuk össze a két lehetőséget.

A hagyományos, beépített kádak mellett elsősorban a megfizethetőség szól. Ezek a kádak rendszerint olcsóbbak, mint a szabadon állók, valamint kisebb helyet is foglalnak el a fürdőben, mert általában fal mellé, vagy még jobb, ha az egyik sarokba építtetjük be őket. A lefolyókat is úgy alakítják ki a fürdőszobákban, hogy a beépített kádakhoz igazodjanak. Ha nem teljes felújítást végzünk, akkor lehet, hogy ilyen kialakításhoz igazodnunk kell mindenképpen.

A szabadon álló kádakról inkább a luxus jut eszünkbe, pedig ma már viszonylag megfizethető áron kapunk ilyen kádat is. A magasabb összköltségekhez hozzájárul, hogy a kiépítéshez az elvezető rendszert is általában megfelelően ki kell építeni, és így már nem olyan gazdaságos ez a kialakítás. Ha rendelkezésünkre áll elegendő hely a fürdőben, akkor nagyon jól tudnak mutatni ezek a kádak, különösen akkor, ha a teljes fürdőszoba úgy van megtervezve, hogy egymáshoz passzoljanak az eszközök, elemek. Ezeket a kádakat nem is muszáj a sarokba tenni, hanem tehetjük akár a fürdőszoba közepére is. A választási lehetőségek száma nem olyan nagy szabadon álló kádak esetén, de már van akkora kínálat, hogy minden elképzeléshez találhatunk megfelelő kádat.