Közhiteles cégkivonat a legmagasabb hitelesítésért

Közhiteles cégkivonat a legmagasabb hitelesítésértCégkivonatra nagyon sokszor szükség van egy cég életében, ugyanis ez a dokumentum használatos a cég adatainak, képviselőinek igazolására, bizonyítására. Cégkivonat igénylésekor több különböző cégkivonat típus és hitelességi szint közül választhatunk. Általában meg van adva, hogy az adott ügyintézéshez pontosan milyen dokumentumot kell beszerezni, de ha nem tudjuk, de biztosra akarunk menni, akkor a közhiteles cégkivonattal nem járhatunk jól.

Ami biztos, hogy ügyintézéshez az ingyenes cégkivonat nem lesz jó, szinte senki nem fogja elfogadni, ugyanis semmilyen hitelesítéssel nem rendelkezik, és gyakran hónapokkal ezelőtti információkat tartalmaz.

A következő szint a hiteles cégkivonat, ezt kérik a legtöbb helyen. Hiteles cégkivonatot elektronikus formában is lehet igényelni, így rendkívül egyszerű és gyors ügyintézéssel beszerezhető. Akkor nem fogják azonban elfogadni, ha közhiteles cégkivonat az előírás, mint pl. általában bankszámla nyitáskor, vagy fontos céges ügyek esetén. Fordítva viszont működik, ahol hiteles cégkivonatot írnak elő, ott a közhiteles változatot is el fogják fogadni, ez ugyanis magasabb hitelesítési szintet jelent.

A közhiteles cégkivonat egy plusz hitelesítést jelent, emiatt a dokumentum mindenképpen papír alapú lesz, nincs belőle elektronikus változat. Ez a plusz hitelesítés azonban azt jelenti, hogy mindenhol el fogják fogadni, bármelyik változatot is írják elő. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy milyen cégkivonatot kérjünk, akkor a közhiteles változattal nem lehet mellé lőni.