Milyen előnyei vannak a lézeres szemműtétnek?

A lézeres szemműtét egyre népszerűbb a látásproblémákkal küzdő emberek körében az elérhető áraknak és a folyamatosan javuló műszereknek köszönhetően. Manapság már a lézeres szemműtét elvégzése sokkal kevesebb bonyodalommal jár, mint régebben. Ennek az eljárásnak az előnyeit fogjuk röviden bemutatni cikkünkben.

Lézeres szemműtét előnyei:

  • Azonnali javulás: Ma már vannak olyan eljárások, amikor szemműtét elvégzése után egyből elhagyható a szemüveg, kontaktlencse.
  • A 100%-osnál jobb látás: A szemműtét sok embernél olyan eredménnyel jár, hogy az átlag egészséges szemhez képest is jobban fog látni a páciens, mivel a szemműtét a 100%-os látásnál jobbra is képes javítani a szemet.
  • Szemüveg és kontaktlencse elhagyása: Az egyik legnagyobb előnye, hogy a szemműtét után nem kell többé szemüveget, kontaktlencsét viselni. Aki most nem lát rendesen, tudja, hogy ez mennyi kényelmetlenséggel, macerával jár. Karban kell tartani őket, a kontaktlencséket rendszeresen cserélni kell, a szemüveget óvni. Ez mind elhagyható a lézeres szemműtétnek köszönhetően.
  • Spórolás: Bár nem úgy tűnhet, de hosszú távon pénzt lehet megtakarítani a szemműtét elvégzésével. Ha kiszámoljuk, mennyit költünk évente kontaktlencsére, folyadékra, akkor könnyen meg tudjuk határozni, mennyi idő alatt térül meg a szemműtét egyszeri ára.