Mivel jár a lézeres szemműtét?

Annak ellenére, hogy a lézeres szemműtét több mint 25 éves múltra tekint vissza, még mindig sokan új eljárásként tekintenek rá. Cikkünkből megtudhatod, milyen előnyökkel ás hátrányokkal jár a lézeres szemműtét.

Előnyök

Biztonságos eljárás

A lézeres szemműtét biztonságos beavatkozás, ha megfelelően képzett szakember végzi minőségi gépekkel.

Gyors

A lézeres szemműtét általában fél óra alatt elvégezhető, és az eljárás után sem szükséges a kórházban maradás.

Fájdalommentes

Érzéstelenítőt alkalmaznak az eljárás előtt, így az fájdalommentesnek tekinthető. Egy kis nyomást érzel csak 20-30 másodpercen keresztül. A szemműtét után száraz szemet észlelhetsz, melyre szemcseppet adnak, amit otthon tudsz magadnak csepegtetni, ha szükség van rá.

Megfizethető

Ha összeszámolod, évente mennyit költesz szemüvegre, kontaktlencsére, könnyen ki tudod számolni, mennyi idő, amíg megtérül a szemműtét ára.

Hátrányok

Szabadság

Néhány napot ki kell hagyni munkából, ha lézeres szemműtétre vállalkozik valaki, mert a szemműtét után is vissza kell menni egy ellenőrzésre. Ezt a kihagyást nem mindenki engedheti meg magának.

Esetleges komplikációk

Mint minden beavatkozás, a lézeres szemműtét is járhat komplikációkkal. Ez azonban minimálisra csökkenthető, ha egy kiváló orvossal és kiváló klinikán végezteted szemműtéted.

Ár

Igen, az ár a pozitív és negatív tulajdonságok között is megtalálható. Azért van ez, mert ugyan sok embernek megtérül a szemműtét ára elég hamar, viszont ennek ellenére egy összegben kifizetni az árát megterhelő lehet.