Tippek sikeres ruha webshop működtetéséhez

A sikeres ruha webshop fenntartása nehézségekbe ütközhet, a verseny nagy az egyes divat webshopok között, így nem csak arra kell figyelned, hogy kiváló termékeket árulj, hanem arra is, hogy milyen formában teszed azt. Néhány tippet, trükköt mutatunk be, melyekkel a konkurenciád elé kerülhetsz.

Használj minőségi képeket

A legtöbb átlagos termékkép már nem elég ahhoz, hogy felkeltsd látogatóid figyelmét. Ha lehetőséged van rá, használj profi fotóst, készíttess képeket nem csak magukról a ruhákról, hanem úgy is, ha modellek viselik őket.

Blog

A termékleírások mellett érdemes blogot vezetned ruha webshopodon, mely segítségével új látogatókat csábíthatsz honlapodra, és a meglévő látogatók számára is bővebb, teljesebb leírással szolgálsz arról, amit vásárolni szeretnének.

Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás segítségével több látogatót szerezhetsz webshopodnak. Minél jobban optimalizálva van divat webshopod, annál magasabb helyen fog a Google mutatni kereséskor.

Ügyfélszolgálat

A gyors, egyszerű kérdésmegválaszolás elengedhetetlen része a webáruháznak. Ez történhet telefonos ügyintézéssel, emailben vagy egy chat funkció segítségével is. A lényeg, hogy az érdeklődők kevés ráfordítással szerezzék meg az információt, amire kíváncsiak.

Régi ügyfelek számára akciók, ajándékok

Amennyiben korábbi vásárlók számára biztosítasz akciókat, sokkal kevésbé fognak elpártolni tőled, és menni a konkurenciához.

Mobilbarát webshop

Ha látod, hogy látogatóid nagy százaléka mobilról, tabletről éri el webshopot, érdemes elgondolkodni a reszponzív webdizájn lehetőségén. Segítségével ezek a felhasználók is könnyen, gyorsan tudnak vásárolni nálad.