Gyakori kerti tó építési problémák

Gyakori kerti tó építési problémákUdvarunk, kertünk díszítésére, szebbé tételére az egyik legjobb megoldás a kerti tó építése. Manapság már egyszerűbb beszerezni a szükséges eszközöket a számos kerti tó webáruház egyikéből, azonban a kivitelezés során számos problémába belefuthatunk. Cikkünkben a leggyakoribb kerti tó építési problémákat fogjuk megvizsgálni.

Az első problémák már a tereprendezés során jelentkezhetnek. Gyakori probléma a föld tömörödésének nem megfelelő kiszámítása. A kiásással nem szokott probléma lenni, azonban amikor a földdel kitöltött területet, ha túltöltik, akkor el kell majd szállítani a felesleges földet, ha alultöltik, akkor később kell még hozni.

Magával a kerti tóval kapcsolatosan jelentkeznek a további problémák. A leggyakoribb hibák a tó helyének kiválasztásával kapcsolatosak. Ilyen pl., hogy túl sokat süti a nap a tavat, vagy a fák levelei a tóba hullanak, és iszapot képeznek. Ezek kiküszöbölésére úgy kell kiválasztani a tó helyét, hogy lehetőleg csak a reggeli órákban süsse a nap azt, valamint, hogy az árnyékolást ne fákkal, hanem olyan dolgokkal végezzük, melyek nem szennyezik a vizet.

Sokan nem veszik figyelembe a növények, élőlényeg szükségleteit a vízmélység meghatározásakor. A túl sekély víz számos növény, hal áttelelését megakadályozhatja.

Szintén sokan követik el a hibát, hogy nem figyelnek a biztonságra. Ahol állatok, kisgyerekek találhatók az udvaron, ott meg kell oldani, hogy ne tudjanak beesni, bejutni a vízbe. Ha kialakításkor nem figyelünk erre, később sokkal nehezebb dolgunk lehet a megfelelő feltételek biztosítására.