A honlapkészítés jövője: a reszponzív dizájn

Az okostelefonok és a tabletek elterjedésének köszönhetően a honlapkészítés jövője a reszponzív, mobilbarát weboldal. Ha a keresőoptimalizálásra is figyelmet fordítasz, elengedhetetlen, hogy weboldalad reszponzív legyen.

A Google előnyben részesíti

Mivel a Google a legnagyobb internetes kereső, így amit ők kérnek, azt kell csinálni. Ebbe beletartozik a mobilbarát weboldal is. Azért részesítik előnyben ezt a fajta kialakítást (a 2 külön weboldallal szemben), mert így csak egy honlapot kell a Google-nek vizsgálni, indexelni, ami megkönnyíti a dolgukat. Emellett ha minden eszközre ugyanaz a weboldal címe, akkor bármilyen eszközök között is van megosztva az ide mutató link, mindenki számára megfelelő élményt fog nyújtani az oldalak látogatása.

Egy weboldal, több eszköz

Mivel nem tudod előre megmondani, hogy milyen kijelzőn fogják nézni honlapod, így ha nem reszponzív, lesznek olyanok, akik számára nem lesz megfelelő, bárhogy is alakítod ki mobilos honlapod. Emellett egyéni felhasználók számára is előnyös, mivel ha pl. telefonon böngésznek egy webshopod, majd később számítógépről rendelnek, akkor sem kell keresgetniük, ugyanonnan tudják ezt megtenni.

Még egy előnye van az egy weboldalnak, hogy bármilyen változtatást szeretnél eszközölni rajta, nem kell két különböző helyen tenni ezt, amivel időt és munkát spórolhatsz meg magadnak.