Kerti játszótér vásárlási tanácsok

Egy kerti játszótér kialakítása jó megoldás lehet, hogy gyermekeid aktívan, a szabadban töltsék nyarukat, szabadidejüket. Ennek kialakítása azonban sok tervezést, előkészületet igényel. Cikkünkkel ezt szeretnénk megkönnyíteni.

Hely megválasztása

Úgy kell a játszótér helyét megtalálni, hogy lehetőség szerint egy része mindig árnyékban legyen, a házhoz közel, és körbe kerített részen. Emellett célszerű úgy megválasztani a helyet, hogy a víz nem folyjon össze a játékok alatt, mert az veszélyeztetheti a biztonságot. Keress olyan helyet, mely füves, homokos, hogy ha valaki elesik, ne legyen komoly baja.

Ebbe a kategóriába tartozik az is, hogy a telepíteni kívánt játékok, eszközök mellett meglegyen az előírt terület. Általában ez ellenőrizhető a kerti játékok leírásában, használati útmutatójában. Ezeket be kell tartani, tehát a rendelkezésre álló hely figyelembe vételével kell kiválasztani a számodra megfelelő játszóteret.

Költségek

Kerti játszóterek különböző méretben és árban kaphatók. Úgy válaszd ki a számodra megfelelőt, hogy minden hozzávalót, a biztonságos használathoz szükséges dolgot meg tudj fizetni, nem ér semmit a drágább játék, ha használhatatlan.

Biztonsági tanácsok

Mivel gyerekek fognak játszani a játékokkal, ezért különös figyelmet kell szentelni a biztonsági előírások betartásának. Ebbe beletartozik a játszóterek anyagának megválasztása, a talaj megfelelő kialakítása.